Event

Voka - Digitisation and innovation in ports

Digitalisering en technologie doet zijn intrede in elke onderneming. AI, IoT toepassingen, robotisering en andere toepassingen vinden hun weg naar productie en logistiek, naar customer service en back-office.

 

Op 9 maart nodigen we u uit voor een infosessie rond digitalisering in de haven.

 

Als sprekers verwelkomen we:

 

  • Piet Opstaele, Innovation lead Port of Antwerp. Het Havenbedrijf Antwerpen heeft een team van 100+ personen dat werkt rond de digitalisering van de Antwerpse haven (drones, IoT/sensoren, digital mapping,  het remote besturen van schepen… ).  Een boeiende presentatie met interessante voorbeelden die u ook input geven voor uw eigen business model.
  • Geert De Wilde, CEO NxtPort: NxtPort is een uniek innovatief platform dat data van verschillende bedrijven en overheden, binnen en buiten de havens samenbrengt, en ook toegankelijk en transparant maakt. Dit zorgt voor sterke efficientiewinsten, visibiliteit en betrouwbaarheid in de logistieke keten van de gebruikers. Het leidt tot directe en indirecte kostenbesparingen voor de participerende bedrijven en overheden.

 

De infosessie gaat door op 9 maart van 14-16u bij Combell, Skaldenstraat 121 te Gent en is gratis. U kan zich inschrijven via mieke.devlieger@voka.be

Register your company