Article

NxtPort zorgt voor snellere doorlooptijden voor import van containers in de haven van Antwerpen

NMoT & Green Lights are now LIVE

NxtPort lanceert twee nieuwe diensten die de doorlooptijden van containers aanzienlijk verkorten. Dankzij een gedigitaliseerde data-uitwisseling worden de administratieve processen versneld voor het importeren en doorvoeren van containers. De ultieme winst: kortere wachttijden, minder files en minder capaciteitsverlies in en rond de haven van Antwerpen. Kortom, economische winst voor de sector.

Logistieke bedrijven kunnen vanaf nu via NxtPort gebruik maken van twee gloednieuwe diensten om de administratieve processen te vergemakkelijken en doorlooptijden van geïmporteerde containers te verkorten.

Daniel Lievens, CEO van NxtPort, over de economische voordelen: “Deze manieren van data uitwisselen zijn een primeur voor de havensector wereldwijd. De snelle data-uitwisseling, het verkorten van de wachttijden en het multimodaal doorvoeren van geïmporteerde containers brengt niet enkel efficiëntiewinsten maar ook economische voordelen voor de hele logistieke keten rond de haven van Antwerpen.

Bekijk de NMoT/GL video

Go to the Market

MARKET

 

We are here to help!

NxtPort is an organization of real people who are easy to reach. Don't hesitate to contact us here!

 

Contact Us

Next Mode of Transport

Om deze efficiënte afhandeling te bekomen, dienen verschillende partijen met elkaar op een veilige en gestructureerde manier te communiceren. De Next Mode of Transport API biedt de mogelijkheid aan expediteurs, importeurs of transportoperatoren om de volgende vervoersmodus van inkomende containers door te sturen. Deze data wordt vervolgens door de terminals gebruikt om de containers optimaal te plaatsen voor een snellere pick-up. Zo worden onnodige verplaatsingen van containers op de terminal vermeden.

Green Lights

Containers die de haven binnenkomen moeten vrijgegeven worden voor ze kunnen doorgaan naar het volgende transportmiddel. De “groene lichten” voor deze vrijgave van containers worden via verschillende spelers in de keten bekomen: de douane, de scheepsagent en de terminal. Deze updates zijn voortaan beschikbaar via de Green Lights API. Door al deze informatie centraal en gezamenlijk beschikbaar te maken kunnen:

  • containers sneller vrijgegeven en opgepikt worden;
  • betrokken partijen een overzicht bewaren over de status van een container;
  • verlopen de importprocessen vlotter.

Importchain

Deze twee diensten zijn onderdeel van de ImportChain van NxtPort, een datahub waarin allerlei diensten verzameld worden om de invoer van containers te verbeteren. Binnenkort verschijnt er ook een nieuwe dienst, ontwikkeld in samenwerking met Portapp, die de communicatie tussen de actoren betrokken bij douane-inspectie zal digitaliseren.

Register your company