Article

Douane bevestigt vertrouwen door exclusieve samenwerking met NxtPort

news

De Douane wilt haar connecties met de verschillende communitysystemen beperken en kiest voor NxtPort, BRUcloud, RX/SeaPort en het platform in Bierset als exclusieve partners voor de in-en uitvoerprocessen.

 

Tijdens het Nationaal Forum werd het visiedocument van Douane besproken. Daarin werd bepaald dat het aantal connecties tussen Douane en de communitysystemen beperkt moet worden. Om de impact op de internationale goederentrafiek via zee-en luchthavens te minimaliseren, werd gekozen om een aantal systemen uit de (lucht)havencommunities exclusief met de douanediensten te connecteren. Vandaag zijn dat NxtPort/C-point in Antwerpen, BRUcloud in Zaventem, RX/SeaPort in Zeebrugge en het platform in Bierset.

 

NxtPort CEO Geert De Wilde : “Deze keuze van Douane herbevestigt het vertrouwen en de goede samenwerking met NxtPort en de andere communitysystemen. De verdere samenwerking tussen de communities zal de hele logistieke sector ten goede komen.”

 

Door de informatie via NxtPort en de andere platformen ter beschikking te stellen in plaats van met elk bedrijf individueel te connecteren, kan Douane op grotere schaal data delen. De havens van Oostende, Brussel en Luik en de luchthavens van Oostende, Deurne, Wevelgem en Gosselies, die in principe buiten het toepassingsgebied vallen, kunnen inhaken op NxtPort en de andere betrokken platformen of zelf een communityplatform ontwikkelen bevestigt Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de douane.

 

Als facilitator blijft NxtPort de nadruk leggen op een laagdrempelige toegang tot het platform en op een efficiëntere uitwisseling van informatie tussen de verschillende partijen in de private en publieke sector. Iedereen is welkom als data provider of data gebruiker. Omdat data providers te allen tijden eigenaar blijven van hun data en beslissen met wie het gedeeld wordt, staat ook het vertrouwen tussen de spelers centraal binnen NxtPort.

 

Als co-creatieplatform nodigt NxtPort alle logistieke spelers en developers uit om nog meer samen te werken aan nieuwe toepassingen om de logistieke keten performanter te maken.

 

Lees het volledige artikel over het voorstel van Douane hier via Flows : https://www.flows.be/nl/trade/douane-werkt-exclusief-met-nxtport-brucloud-rxseaport-en-bierset

Register your company